Acının Yıldönümünde Binler Sokaklarda İdi…

Depremin etkilediği şehirlerde, depremzedeler 6 Şubat’ın yıl dönümünde geceyi sokaklarda geçiriyor. Anma etkinlikleri kapsamında, enkaz noktalarında düzenlenen etkinlikler ve sessiz yürüyüşler gerçekleştirildi.

Anma Etkinlikleri ve Sessiz Yürüyüşler:

Kahramanmaraş ile birlikte Gaziantep, Hatay ve Osmaniye gibi şehirlerde depremzedeler, geceyi sokaklarda geçiriyor. Enkaz noktalarında anma etkinlikleri düzenlenirken, vatandaşlar sessiz yürüyüşler yaparak bir araya geliyor.

Hatay’ın Antakya İlçesi:

Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde yoğun sisin kaplamasıyla birlikte vatandaşlar akşam saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı.

İskenderun ve Osmaniye:

İskenderun ilçesinde vatandaşlar sokaklarda ateş yakarak “deprem nöbeti” tutarken, Osmaniye’de belediye tarafından düzenlenen anma programı öncesinde vatandaşlar bir araya geldi.

Ebrar Sitesi ve Gaziantep:

Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde depremzede aileler, evlerinin yıkıldığı bölgede toplandı ve kaybettikleri yakınları için dua etti.

Adıyaman’da Sessiz Yürüyüş:

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü dolayısıyla Adıyaman’da depremzedelerin katılımıyla “sessiz yürüyüş” gerçekleştirildi. Valilik önünde bir araya gelen vatandaşlar, saat kulesine kadar pankartlarla yürüdü.

Program Kapsamında Aktiviteler:

Anma etkinlikleri kapsamında, yürüyüşlerin yanı sıra camilerden sela okunarak hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

istanbul escort