UKOME’de olaylı toplantı: Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği geliyor

Martı TAG kurucusu Oğuz Alper Öktem, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından İBB Bakırköy Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen alt komisyon toplantısı sonrası açıklamada bulundu. 

İstanbul’da ulaşıma yönelik düzenlemelerin ele alındığı UKOME Alt Komisyon toplantısının ardından Martı Kurucusu Oğuz Alper Öktem açıklama yaptı. Toplantı sırasında taksicilerin bir anda kendilerine saldırdıklarını söyleyen Öktem, “Taksiciler bir anda ayağa kalktı ‘biz terk ediyoruz’ dedi. Çıkarken de bizim üstümüze yürümeye çalıştılar” diye konuştu. Taksicilerden ‘plaka ağaları’ olarak bahseden Öktem “Alayınız gelsin” ifadelerini kullandı. 

ÖKTEM: KAZANIYORUZ

Öktem, “UKOME bütün ilgili bakanlıklara ve devlet kurumlarına görüş almak için yazı yazıyor. Akabinde Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği için komisyon kurulacak, bu komisyonda çalışma yapılacak ve sonrasında UKOME’yer oylama için gelinecek. Kazanacağız demiştik, kazanıyoruz. İstanbul bizimle” dedi. 

Ulaşım Daire Başkanlığına teşekkürlerini ileten Öktem, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden desteklerini beklediğinin altını çizdi.

Öktem, “Destek bekliyoruz, çünkü kazanacağımızı biliyoruz. 178 bin kişilik devasa bir aileyiz. Bu 178 bin tencere demek. Dünyanın her tarafında var, Türkiye’de de olacak engellenemez” diye konuştu. 

“TAKSİCİLER TOPLANTIDA SALDIRDI”

Öktem sosyal medya paylaşımında ise şu ifadelere yer verdi:

– Taksiciler UKOME toplantısında bize saldırdı. Toplantı salonunun içinde 10 civarı taksi odası temsilcisi vardı. Bizi içeri 2 kişi aldılar. Toplantı salonu karıştı. Sayıları fazlaydı. İBB güvenlik ekipleri mani olup taksicileri dışarı çıkardılar. 

Zaten bu kahpeliği anca onlar yapar. Dışarıda 3 bin TAG sürücüsü vardı. Çıkışta bizle karşılaşmamak için sessizce kaçtılar. 

Taksi ağaları alayınız gelsin. Siz hepiniz biz tek. Kazandık. UKOME toplantısı şimdi bitti. Kararlar:

– UKOME tüm devlet kurumlarından (Bakanlıklar gibi) yazılı görüş alacak. 

– Yönetmelik komisyonu kurulacak. 

– Onaylanmak için kısa zamanda oylamaya sunulacak. 

Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir