Cildinizdeki Yaşlılık Belirtilerini Azaltmanız İçin Uzmanından Altın Öneriler

Medicana Sağlık Grubu Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Fatih Doğan, cildin yaşlandıkça gösterdiği değişimleri değerlendirerek, cilt hücresi yenilenme döngüsünü destekleyici bakım önerilerinde bulundu.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, vücudu ve cildi sıkı ve genç tutmada önemli rol oynayan kolajen ve elastin proteinlerinin üretiminde yaşlandıkça kademeli bir düşüş yaşanıyor.

YAŞLANMA CİLTTE NELER YAPAR?

Kolajen ve Elastin Azalır: Cildin sıkılığını ve elastikiyetini sağlayan kolajen ve elastin proteinlerinin üretimi yaşla birlikte azalır. Bu durum, cildin sarkmasına, kırışıklık ve ince çizgilerin oluşmasına neden olur.
Cilt Kurur: Cilt yaşlandıkça daha az sebum (yağ) üretir. Bu da cildin daha kuru ve pürüzlü olmasına yol açar.
Cilt Yenilenmesi Yavaşlar: Cilt hücrelerinin yenilenme döngüsü yaşla birlikte yavaşlar. Bu durum, cildin mat ve cansız görünmesine neden olabilir.

30’LU YAŞLARDA CİLT BAKIMINDA NELER YAPILABİLİR?

Yaşlanma Karşıtı Ürünler Kullanın: Kolajen ve elastin üretimini destekleyen serumlar, cilt hücresi yenilenmesini hızlandıran eksfoliye edici ürünler ve cildin nem dengesini korumaya yardımcı olan nemlendirici serumlar cilt bakımı rutininize ekleyebilirsiniz.

Güneş Kremi Kullanmayı İhmal Etmeyin: Güneş ışınları cildin yaşlanmasını hızlandıran en önemli faktörlerden biridir. Bu nedenle her gün en az 30 koruma faktörlü güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin.

Sağlıklı Beslenin: Bol bol su içmek ve taze sebze ve meyveler tüketmek cildinizin ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri almasını sağlayarak daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur.

​​​​​​​Yeterince Uyuyun: Uyku sırasında cilt kendini yeniler. Bu nedenle her gece en az 7-8 saat uyumaya özen gösterin.

Stresi Azaltın: Stres, cildin yaşlanmasını hızlandıran faktörlerden biridir. Yoga, meditasyon gibi stres yönetimi tekniklerini kullanarak stresten uzak durmaya çalışın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir